Конгресмени-демократи представили проект імпічменту Трампу

Проект імпічменту чинному президенту США Дональду Трампу за «підбурювання до заколоту» представила група американських законодавців від Демократичної партії.

Проект документа 9 січня опублікував телеканал NBC.

Документ містить тільки одне звинувачення, що послужило приводом до імпічменту «підбурювання до заколоту». Автори проекту імпічменту уточнюють, що Трамп своїми діями «піддав великій небезпеці безпеку США і інститути влади» а також «погрожував цілісності демократичної системи правління і втручався в мирну передачу влади».

Уточнюється, що глава держави вчинив «тяжкий злочин і правопорушення, свідомо підбурюючи до насильства щодо органів влади США».

Як зазначено в документі, підбурюваний чинним президентом США натовп увірвався в Капітолій, поранив співробітників поліції, погрожував членам Конгресу і віце-президенту, перешкодив здійсненню найважливішого Конституційного обов’язку Конгресу щодо затвердження результатів виборів.

Автори документа зазначають, що Трамп своєю поведінкою продемонстрував, що у випадку, якщо йому дозволять далі залишатися на посаді глави держави, він буде становити загрозу «для національної безпеки, демократії та Конституції».