“Лубнигаз” просить перевірити Мосійчука на причетність до вибуху газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

АТ “Лубнигаз” просить правоохоронні органи перевірити Ігоря Мосійчука на причетність до вибуху на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород 9 січня 2020 року.

“Мосійчук на своїй сторінці у Фейсбук першим повідомив про те, що вибух – спрямована диверсія і звинуватив свого опонента підприємство “Лубнигаз”, яке Мосійчук намагається захопити не перший рік. Ці брехливі звинувачення прозвучали набагато раніше, ніж власник газопроводу “Укртрансгаз” або ДСНС взагалі поінформували про сам факт аварії, не кажучи вже про можливу причину”, – йдеться в заяві на сторінці “Лубнигаз” у Фейсбук у неділю.

У компанії висловили здивування фактом оголошення Мосійчуком причини аварії раніше ДСНС і Укртрансгазу. “Що це? Брудний наклеп на опонентів чи може диверсію здійснив він сам?”, – додали в “Укртрансгазі”.

У прес-службі компанії зазначили, що вперше публічно заявили про спробу рейдерського захоплення з боку “групи Мосійчука” ще 3 липня 2017 року. “Ситуація зараз повторюється – Мосійчук знову чинить тиск на “Лубнигаз”, як завжди застосовуючи відверту брехню, особисті погрози і масове цькування”, – йдеться в заяві.

“Враховуючи вищезазначене, очевидно, що Мосійчук має мотив і відповідний досвід для здійснення диверсії на газопроводі, щоб звинуватити “Лубнигаз” і, врешті-решт, захопити підприємство. Його і його спільників мають перевірити відповідні органи на можливу причетність до вибуху. Просимо розглядати цю інформацію як публічне звернення до Нацполіції, СБУ та органів прокуратури. Також ми готуємо додаткові заяви в ці органи”, – йдеться в заяві.

Як повідомлялося, 9 січня на магістральному газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород біля с. Калайдинці Лубенського району Полтавської області стався вибух.
Прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій повідомила, що о 15:53 в полі поблизу с.Халепці Лубенського району сталася розгерметизація газопроводу “Уренгой-Помари-Ужгород” з подальшим смолоскипним горінням.