У Берліні без результату завершилися переговори “нормандської четвірки”

Переговори представників “нормандської четвірки” щодо врегулювання ситуації на Донбасі завершилися в Берліні.

Черговий раунд переговорів “нормандської четвірки” пройшов в Берліні у відомстві федерального канцлера на рівні політичних радників, Україну на зустрічі представляв голова Офісу президента України Андрій Єрмак. Від Росії був заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

На переговорах остаточних рішень знайти не вдалося, через два тижні буде новий раунд переговорів, повідомив представник від РФ Дмитро Козак, повідомив Інтерфакс.

“Знайти остаточні рішення не вдалося, домовилися підготувати нові принципи і підходи до формування дорожньої карти тристоронньої контактної групи по всеосяжному врегулюванні … Протягом двох тижнів ще раз зберемося і обговоримо”, – сказав Козак.

За його словами, наступна зустріч пройде в тому ж форматі за участю політичних радників і представників МЗС чотирьох країн, швидше за все, “в форматі відеоконференції”.

Пізніше, Офіс президента України підтвердив, що політичні радники лідерів “нормандської четвірки” зберуться ще раз. Нова зустріч відбудеться 22 січня.

“Сторони торкнулися всіх питань порядку денного – від безпекових до гуманітарних. Дискусія мала непростий, але конструктивний характер. Усі сторони відзначили важливість дотримання режиму припинення вогню на Донбасі”, – додали в ОП.

Крім того, на зустрічі в Берліні була присутня спецпредставниця голови ОБСЄ в Тристоронній контактній групи Хайді Грау.

Нагадаємо, зустріч політичних радників лідерів “нормандської четвірки” в Берліні тривала понад 6 годин. Зустріч завершилася близько 20:30 за київським часом. Сьогодні радники планували обговорити виконання домовленостей паризького саміту, який відбувся у грудні 2019 року.

Попередня зустріч політрадників в “нормандському форматі” пройшла 11 вересня 2020 року в Берліні.