Базовий модуль китайської орбітальної станції пройшов заводську перевірку

Основний модуль майбутньої китайської орбітальної станції пройшов технічну перевірку на заводі-виробника і визнаний готовим до запуску.

Про це повідомляє газета China Daily з посиланням на Китайське національне космічне управління (CNSA).

Перевірку основного модуля, який отримав назви «Тяньхе», проводили експерти CNSA спільно з вченими Китайської академії наук. Крім модуля «Тяньхе» фахівці також оцінили готовність корабля «Тяньчжоу-2», який буде використовуватися для доставки вантажів на станцію. Обидва елементи успішно пройшли перевірку.

Планується, що базовий модуль китайської орбітальної станції найближчим часом буде доставлений на космодром «Веньчан». Очікується, що модуль буде виведений на навколоземну орбіту за допомогою ракети-носія «Чанчжен-5B» навесні 2021 року.

Модуль «Тяньхе» має довжину 16,6 метра і діаметр 4,2 метра. Він буде використовуватися для проживання екіпажу і управління станцією. Пізніше до «Тяньхе» будуть приєднані ще два модуля орбітальної станції.

У грудні 2020 року головний конструктор китайської орбітальної станції Чжоу Цзяньпін заявив, що введення станції в експлуатацію заплановано на 2022 рік.