У ОРДЛО заявили про односторонню передачу Україні полонених

Так звані “ДНР/ЛНР” вирішили передати Україні полонених. Цей процес повинен пройти в односторонньому порядку.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Бойовики вирішили передати Україні деяких полонених, серед них жінки, літні люди і особи, які страждають важкими захворюваннями, які не воювали у складі українських військ.

Останній обмін полоненими між Україною і підконтрольними Росії бойовиками відбувся в квітні минулого року. Тоді Україна віддала 14 осіб, а отримала від бойовиків – 20 полонених.

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що передача утримуваних в ОРДЛО українських громадян Віктору Медведчуку є порушенням міжнародних домовленостей.

“Я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень і синхронізовані з ними дії пана Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на найвищому державному рівні і зобов’язань, які взяла на себе РФ як сторона конфлікту”, – заявив Кравчук, йдеться у повідомленні на сторінці української делегації в ТКГ у соцмережі Facebook.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова своєю чергою також привітала рішення передати на підконтрольну українському уряду деяких незаконно утримуваних громадян, однак висловила нерозуміння щодо необхідності посередника. Вона заявила про свою готовність сприяти поверненню українських громадян без будь-якого посередництва.