У Сербії журналістів включили в пріоритетну групу вакцинації від COVID-19

У Сербії журналістів та працівників ЗМІ включили до пріоритетних груп імунізації, які зможуть вакцинуватися від коронавірусної інфекції одними з перших. Вакцинація розпочнеться 19 січня.

Про це повідомила Асоціація журналістів Сербії (UNS).

Президент Сербії Александар Вучич раніше попросив уряд країни включити журналістів до цього пріоритетного списку. За його словами, журналісти, які щодня працюють «у полях», знаходяться в групі ризику. Він наголосив на важливості вакцинації медійників, щоб вони не загрожували своїм співрозмовникам, пише detector.media.

Президент Сербії закликав журналістів зробити щеплення. Асоціації журналістів Сербії теж попросила редакції дати можливість першими вакцинуватися працівникам, які працюють поза офісом, – кореспондентам, фотографам, репортерам та операторам.

Асоціація журналістів Сербії розповіла, що редакції мають до 12:00 18 січня надіслати на електронну адресу уряду Сербії список журналістів, що повинен містити імена та прізвища, унікальні ідентифікаційні номери та номери телефонів працівників ЗМІ, які є пріоритетними для імунізації. Медійники також мають індивідуально зареєструватися на порталі електронного уряду та обрати тип вакцини, яку вони хочуть отримати.