Латвія готова самостійно прийняти чемпіонат світу з хокею

Президент федерації хокею Латвії Айгарс Калвітіс заявив, що його країна готова самостійно прийняти у себе чемпіонат світу з хокею 2021 року.

Світова першість мало відбутися в Ризі (Латвія) і Мінську з 21 травня по 6 червня, але столиця Білорусії позбулася цього права за рішенням Міжнародної федерації хокею (IIHF).

«Та інформація, яка йшла останні тижні, напевно, привела до такого рішення ради. Тому що спонсори деякі відмовляються, політичний тиск є. Швидше за все, рада прийняла мотивоване рішення. Для нас рішення не було несподіванкою, до того все йшло.

Латвія готова до будь-якого рішення Міжнародної федерації хокею – може самостійно провести турнір, може разом з іншими країнами.

Це буде залежати від Міжнародної федерації хокею та від того, в якому форматі буде проводитися чемпіонат. Якщо чемпіонат буде проводитися, як проходив молодіжний чемпіонат світу в Едмонтоні, тоді Латвія може без проблем прийняти одна. Якщо ж формат буде, як відбувається історично, з 20 тисячами глядачів на арені – термін для підготовки дуже короткий, але це теж можливо», – заявив Калвітіс.