«Поле прапорів» – американську столицю прикрасили до інавгурації Байдена

Більше 200 000 прапорів прикрасили центр американської столиці перед інавгурацією Джо Байдена, що запланована на 20 січня.

Стяги символізують американців, які, через пандемію та посилені заходи безпеки, не зможуть відвідати інавгурацію особисто, повідомили в Інавгураційному комітеті.

Центральну площу освітили 56 промінів світла, що представляють 50 штатів та території США. Кожен із промінів світився 46 секунд на честь інавгурації 46-го президента США Джо Байдена, пише Голос Америки.

В переддень інавгурації, 19 січня, обраний президент Джо Байден та обрана віце-президент Камала Гарріс планують взяти участь в церемонії вшанування пам‘яті жертв пандемії коронавірусу у США. Від пандемії померло майже 400 000 американців.

Під час церемонії Байден та Гарріс засвітять 400 вогників поблизу меморіалу президентові Лінкольну у Вашингтоні.

Цього року інавгурація істотно відрізнятиметься від звичайних урочистостей. Більшість подій відбуватиметься без глядачів.

Планується, що на церемонії час складання присяги Байденом та Гарріс, будуть присутні приблизно 1000 гостей. Зазвичай, інавгурацію відвідують більше 200 000 глядачів.

Після складання присяги Байден виступить із інавгураційною промовою а також звернеться до війська і, разом з колишніми президентами Бараком Обамою, Джорджем Бушем та Біллом Клінтоном, візьме участь у церемонії покладання квітів до Могили невідомого солдата на Арлінгтонському цвинтарі.

Також, на відміну від попередніх святкувань, цього разу президент США Дональд Трамп на планує брати участь у церемонії. Байден заявив, що рішення Трампа не брати участь в церемонії «є одним із небагатьох, щодо якого я з ним згодний». Трамп Планує полишити Білй дім зранку в середу. Церемонію інавгурації Байдена відвідає віце-президент США Майк Пенс.

На весь інавгураційний тиждень в американській столиці запроваджено безпрецедентні заходи безпеки, перекрито центр міста, об’єкти охороняють десятки тисяч нацгвардійців.