У Москві затримано прес-секретаря Навального

Прес-секретар російського опозиціонера Олексія Навального Кіра Ярмиш повідомила про своє затримання в Москві.

“Повезли до відділку”, – повідомляє Ярмиш на своїй сторінці в Twitter.

Ярмиш пояснила, що, за словами поліцейських, на неї мають намір скласти два протоколи за статтею 20.2 КоАП РФ (порушення встановленого порядку організації або проведення мітингу) і 19.3 КоАП РФ (непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

Раніше в Москві також затримали співробітника відділу розслідувань Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Георгія Албурова, про що він повідомив також у Twitter.

У четвер була затримана також юрист Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Любов Соболь.

“Любов затримали і привезли в ОВД “Донськой”. Як нам пояснили в поліції, вона затримана за заклики вийти на мітинг”, – повідомив “Інтерфаксу” адвокат Володимир Воронін у четвер.

Раніше в інтернеті з’явилися заклики організувати масову акцію на підтримку арештованого опозиціонера Олексія Навального.

У МВС РФ заявили, що агітатори несанкціонованих заходів будуть притягнуті до адміністративної відповідальності до дати проведення акції.

Генпрокуратура РФ винесла застереження організаторам несанкціонованої масової акції, запланованої на 23 січня.

Хімкинський міський суд 18 січня на виїзному засіданні в відділі поліції взяв Навального під варту до 15 лютого.

Навальний був затриманий 17 січня в аеропорту “Шереметьєво” після повернення в Росію з Німеччини, де проходив лікування і реабілітацію протягом майже п’яти місяців.