У США звинуватили понад 120 осіб в організації заворушень 6 січня

Звинувачення в організації заворушень у Вашингтоні і в захопленні Капітолію 6 січня пред’явлені вже більш ніж 120 жителям США.

Про це, як повідомила в п’ятницю телекомпанія CNN, Міністерство юстиції поінформувало Адміністрацію президента Джозефа Байдена.

Характер звинувачень варіюється від незаконного проникнення в будівлю Конгресу США до нападу на поліцейських. Деяким підсудним, зазначає телекомпанія, інкримінуються і більш серйозні діяння-організація змови і загрози вчинення насильницьких дій. Представники Мін’юсту повідомили нову адміністрацію про те, що” загальнонаціональні пошуки ” підозрюваних будуть продовжені.

В рамках цих зусиль ФБР і Бюро з контролю за обігом алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї і вибухових речовин збільшили на нинішньому тижні до $75 тис.нагороду за інформацію про саморобні бомби, виявлені 6 січня поблизу Капітолію. Зростання суми винагороди, як вважає CNN, свідчить про те, що правоохоронні органи досі не вийшли на слід злочинців, які виготовили вибухові пристрої і доставили їх до Вашингтона. Останнє дозволяє припустити, що причетні до цього люди добре продумали організацію своєї операції.