У Києві після затримання втік офіцер СБУ

У Києві був затриманий колишній заступник глави СБУ Дмитро Нескоромний. Однак відразу після затримання, закутий в наручники, він примудрився втекти. Після цього в Києві був оголошений план “Перехоплення”.

Крім того, сьогодні був затриманий і діючий офіцер СБУ громадянин Расюк. Як зазначає телеграм-канал “Картковий офіс”, обидва фігуранти затримані під час передачі грошей за замовне вбивство начальника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Наумова.

Дмитро Нескоромний вважається особистим ворогом нинішнього глави СБУ Баканова. Полковник був заступником глави СБУ з липня по листопад 2019 року. До речі, саме він керував операцією із затримання одного з “діамантових прокурорів”.

Позаштатний співробітник Міноборони Бутусов стверджує, що полковник Андрій Расюк “збирався передати гроші за вбивство одного глави СБУ Івана Баканова, начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, якому Зеленський через рік служби в СБУ присвоїв звання генерала”.

На думку Бутусова, який давно обертається у відповідних структурах, “в оточенні Баканова почалися розборки між групами впливу”. Адже відомо, що в Україні саме СБУ “кришує” тіньовий бізнес.

“На початку 2020 го року головним “рішалом” був Нескоромний. Але за останній рік всі сфери тіньового бізнесу в СБУ підім’яв під себе права рука і найближчий друг Баканова Андрій Наумов. Так що підгрунтя скандалу очевидне”, – зазначає журналіст і додає, що сьогодні Наумов “дуже багата людина, яка за своїм корупційним впливом набагато перевершив і Демчину і Семочка”.