«Первомайськвугілля» розіграло 9 мільйонів за стійки між дилерами волинського «регіонала»

ДП «Первомайськвугілля» уклало угоду з ТОВ «СТМ Комплект» на поставку запасних частин для вуглевидобування вартістю 8,95 млн гривень. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Придбано стійки ОКУ-04 по 42,4 тис грн та стійки ОКУ-03 по 36,75 тис грн, пишуть Наші гроші.

На аукціоні ТОВ «СТМ Комплект» зустрілася з ТОВ «Захід Інвест 2000», економія на торгах склала 5% від очікуваної вартості закупівлі.

При цьому обидві компанії у своїх ТП вказали одного й того самого дилера – волинське ТОВ «Завод Горсталь». На своєму сайті компанія вказує, що виробляє усі різновиди стійок, які вказані в ТД. При цьому обидві компанії надали аналогічні договори поставки вказаної продукції, проте у самих договорах «затерли» ціни за одиницю продукції.

ТОВ «СТМ Комплект» немає і року: товариство було зареєстроване 31 січня 2020 року. Його керівником та бенефіціарним власником є киянка Олена Вдовиченко. Протягом 2020 року компанія отримала два підряди на поставку обладнання ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» сукупною вартістю 3,54 млн гривень.

Закарпатське ТОВ «Захід Інвест 2000», керівником якого є Леонід Пічкарь, а засновником – Дмитро Луковенко, вигравало у системі держзакупівель тричі виключно – у ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» на тендерах на поставку будівельного вапна.

Керівником та засновником ТОВ «Завод «Горсталь» є Андрій Самков – в минулому депутат Нововолинської міськради від «Партії регіонів». «Завод «Горсталь» разом з ТОВ «Завод «Промлит» Самкова є групою ливарних заводів та мають сайт один на двох.