У білоруській армії почалася раптова перевірка боєготовності

Раптова комплексна перевірка бойової та мобілізаційної готовності почалася в Збройних силах Білорусі, повідомила в понеділок прес-служба Міноборони Республіки.

“У Збройних силах Республіки Білорусь почалася раптова перевірка бойової та мобілізаційної готовності”, – йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Відзначається, що комплексна перевірка стартувала в понеділок за розпорядженням Міністра оборони Віктора Хреніна під керівництвом начальника Генштабу – першого заступника Міністра оборони Олександра Вольфовича. За даними відомства, основною метою проведених заходів є перевірка і підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності і здатності з’єднань і військових частин виконати свої завдання за призначенням в сучасних умовах.

Як повідомили в прес-службі, деякі військові частини і підрозділи вже отримали завдання на приведення у вищі ступені боєготовності. Так, зокрема, віддано відповідне розпорядження на доукомплектування та приведення у бойову готовність однієї з військових частин 120-ї гвардійської механізованої бригади.