Хендріка Дамса переобрали головою ПАРЄ

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) проголосували в понеділок за переобрання діючого голови Організації бельгійського сенатора Хендріка Дамса.

Трансляція засідання ведеться прес-службою організації.

Вперше він заступив на цю посаду на зимовій сесії в 2020 році. Главу Асамблеї обирають на рік з можливістю продовження ще на такий же термін. За традицією переобрання голови ПАРЄ проходить без обговорення, практично автоматично. Висунення кандидатури від тієї чи іншої політичної групи здійснюється на ротаційній основі.

Дамс бере участь у засіданнях Асамблеї з 2007 року. З 2017 року до моменту обрання на посаду голови ПАРЄ він очолював політичну групу Альянс лібералів і демократів за Європу (ALDE). З серпня 2020 року він очолює політичну групу “відкриті фламандські Ліберальні демократи” (Open VLD) в бельгійському Сенаті.

Крім роботи в Сенаті політик займає керівні посади в ряді бельгійсько-китайських інвестиційних фондів, створених за його участю. Також в його портфоліо йдеться про участь у виноробному бізнесі: він є мажоритарним акціонером бельгійської компанії VINOBELGA, що виробляє вино і бренді.