Тимошенко вимагає знизити ціну на газ для населення

Лідер політичної партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко закликає Верховну Раду розпочати роботу зі зменшення ціни на газ. У політсили є рецепт швидкого та ефективного розв’язання тарифної кризи.

Під час виступу на погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій та комітетів Тимошенко заявила, що причиною сьогоднішньої кризи є рішення семирічної давності, коли без жодних обґрунтувань, з корупційною метою українців позбавили дешевого газу власного видобутку.

Вже тоді це дозволило попередній владі підняти ціни в 11 разів. Нинішня влада не лише не зламала цієї злочинної схеми, а й продовжила грабувати людей, піднімаючи ціни ще більше, переконана Тимошенко.

“За результатами проведеного державного аудиту НАК “Нафтогаз” вивів з країни 225 мільярдів гривень, і 75 мільярдів не доплатив у бюджет. То про що ми тут зараз говоримо? Коли прийшла нова влада, вона мусила б випалювати це розпеченим залізом. Де кримінальні справи про виведені 225 мільярдів людських грошей? Де кримінальні справи проти Коболєва, проти Вітренка, проти всіх попередників, які все це робили?” – наголосила Тимошенко.

Вона закликала зламати корупційний механізм, що діє під егідою влади, та захистити людей. Для цього, за її словами, у Верховної ради є всі повноваження.

Насамперед, переконана Тимошенко, потрібно негайно ухвалити давно поданий “Батьківщиною” законопроєкт №1177, за яким громадянам України відпускався б газ власного видобутку з рентабельністю, не вищою за 30%.

Законом також потрібно визначити, що газ із газових сховищ відпускається за тією ж ціною, за якою він був закачаний, з врахуванням вартості зберігання та транспортування. Це, за її словами, дозволить швидко знизити ціну палива для населення.

“Ціна на газ не буде вищою за три гривні за кубометр, а не сім гривень, як зараз”, – заявила Тимошенко.

Вона також підкреслила, що заради якнайшвидшого ухвалення цього рішення “Батьківщина” готова відкликати свій законопроєкт і подати спільний – від імені всіх фракцій парламенту.