Соратники Навального закликали людей вийти на нові протести

Керівник мережі регіональних штабів Олексія Навального Леонід Волков в Twitter оголосив про нові акції на підтримку політика, намічених на 31 січня.

“31 січня, 12.00. Всі міста Росії. За свободу для Навального. За свободу для всіх. За справедливість. Всі подробиці сьогодні пізніше”, — написав Волков.

“Доповнення та відповіді на деякі питання. 1. Після 23 січня всі писали: „потрібна російська Нехта“ (мається на увазі білоруський Telegram-канал NEXTA, один з головних ресурсів протестів у Білорусі — ред.). Зробимо „російську Нехта“. 2. Але ж говорили про 30 січня? Ні, ніколи не говорили. Говорили: „в наступні вихідні“. Вирішили робити в неділю”, — додав він.

“3. Чому в неділю, 31 січня? Тому що 2 лютого у Олексія суд. Ближче до суду — потужніше прозвучить наша вимога. А в Москві, звичайно, і 2 лютого в суд треба приходити. 4. Чому в 12? Починали в 14, світловий день закінчується рано, а енергії і бажання гуляти ще багато. 5. Куди йти? У тих містах, де є штаби — запропонуємо маршрути для того, щоб вільні люди могли з гідністю пройти по своїх містах. Де немає штабів — допоможемо скоординувати маршрути на місці. Рекомендуємо вибирати довгі маршрути з завершенням на головній площі міста. 6. А де в Москві? Найскладніше питання, нашу відповідь на нього ми дамо трохи пізніше. 7. Чому виходити знову? Тому що привід нікуди не пропав. А досвід 23 січня показав, що вільні люди набагато сильніші за страх (єдиної зброї Путіна)”, — пояснив соратник російського опозиціонера.