Церемонія нагородження “Футбольні зірки України” відбудеться в лютому

Українська асоціація футболу вирішила, що церемонія Футбольні зірки України все ж відбудеться в лютому. 15-го числа будуть підведені підсумки 2020 року.

Ця церемонія вручення нагород, яка стала гарною традицією, що об’єднує нашу футбольну спільноту та віддає належне зіркам шкіряного м’яча України, буде вже п’ятою. Зважаючи на об’єктивні обставини, цього разу святковий захід відбуватиметься у форматі онлайн, повідомляє прес-служба УАФ.

У рамках прямої трансляції церемонії на офіційному каналі УАФ у YouTube буде оголошено переможців у низці номінацій, які отримають запрошення до участі у святковому онлайн-заході. Зіркові відзнаки буде вручено в наступних номінаціях:

«Найкраща футболістка України»;

«Найкращий футболіст України»;

«Найкращий молодий гравець» (1999 р. н. і молодший);

«Автор найкращого голу»;

«Найкращий футболіст-легіонер»;

«Найкращий тренер України» (серед головних тренерів жіночих команд);

«Найкращий тренер України» (серед головних тренерів чоловічих команд);

«Найкращий тренер чоловічої команди, що працює за кордоном»;

«Символічна збірна України» (11 гравців — жінки);

«Символічна збірна України» (11 гравців — чоловіки);

«Найкращий гравець із футзалу» (чоловіки);

«Найкращий гравець із футзалу» (жінки).

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко зазначив: «На превеликий жаль, пандемія COVID-19 та тривалий карантин завадили провести святкову церемонію «Футбольні зірки України»-2020 у звичному форматі. У той же час я був категорично проти повного скасування заходу. Адже нам вдалося 2020 року завершити чемпіонат України й Кубок України за спортивним принципом. Тому головні герої змагань — кращі футболісти та їхні тренери — заслуговують на почесні відзнаки. Упевнений, що п’ята церемонія стане гарним продовженням традиції вшанування кращих футбольних виконавців і приємним початком нового футбольного року».

Лауреати церемонії обираються шляхом незалежного голосування, в якому беруть участь представники клубів-учасників Всеукраїнських змагань із футболу серед команд Прем’єр-ліги та Професіональної футбольної ліги 2020 року. Підсумки цього голосування підіб’є журі, до складу якого входять незалежні футбольні експерти, представники ЗМІ та юристи. Проголосувати за трійку кращих у номінації «Автор найкращого голу» матимуть можливість усі вболівальники на сторінці Української асоціації футболу у Facebook. Переможця в цій номінації, одного з трьох суперфіналістів, також визначать уболівальники під час голосування в Telegram-каналі УАФ у день проведення церемонії.

Також у рамках церемонії буде вручено спеціальні відзнаки за особливий внесок у розвиток футболу в нашій державі.

Пряма трансляція церемонії «Футбольні зірки України» розпочнеться 15 лютого о 20.00 на YouTube-каналі Української асоціації футболу.