Жінкам-військовим у США дозволили на службі використовувати помаду

Жінки, які служать в американській армії, зможуть дещо прикрасити себе на службі. Як повідомив Пентагон, відтепер військовослужбовиці можуть носити довге волосся, серги у вухах та фарбувати нігті.

Жінок - військовослужбовців армії США не влаштували нові правила про  зачіски - WCU - Жiночий консорцiум України

У минулому жінки-військові з довгим волоссям були повинні заплітати його у вузли (гульки), що для багатьох з них було незручно, особливо якщо на службі треба носити шолом. Тепер же під час тренувань та в тактичних ситуаціях дозволено збирати волосся в косички або хвостик. Можна також поєднувати зачіски, але за умови, що волосся не заважає носити шолом, пише DW.

З іншого боку, військовослужбовицям дозволили за бажання також повністю зголювати волосся. Раніше була обов’язковою певна мінімальна довжина волосся, зазначає інформагентство AFP.

Також жінкам-військовим під час виконання службових обов’язків тепер можна використовувати помаду та мати нафарбовані нігті, але неектремальних кольорів (як-от блактиний, чорний або фіолетовий). Колір волосся теж має виглядати природньо, не можна фарбувати його в рожевий чи зелений колір.

Відповідний перегляд приписів щодо зовнішнього вигляду жінок-військових було ініційовано ще за колишнього міністра оборони Марка Еспера.