На Донеччині викрито збут контрафактного тютюну з ОРДЛО та АРК на понад 4 мільйони гривень

У межах протидії тінізації економіки Служба безпеки України блокувала незаконну реалізацію гуртових партій контрафактних цигарок, виготовлених в ОРДЛО та в тимчасово анексованому Криму.

Як повідомляє прес-центр СБУ, за даними досудового слідства, приватна підприємиця з Краматорська налагодила нелегальні поставки через лінію розмежування контрафакту з Донецька, Луганська, АРК, а також контрабандних підакцизних товарів із кількох сусідніх країн. За оперативною інформацією, підробку зловмисниця постачала до роздрібних торговельних точок у Донецькій області.

Під час обшуків у двох гаражних приміщеннях, де зберігали контрафакт, та за місцями збуту підробки оперативники спецслужби вилучили велику партію незаконного товару. Йдеться про 75 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору на понад 4 мільйони гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на виявлені фальсифіковані тютюнові вироби.

Тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини справи та коло осіб, причетних до переміщення контрафакту через лінію розмежування.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися спільно з ГУ ДФС у Донецькій області, регіональним УОЗ зон проведення АТО ГУ ДФС, Нацполіцією, оперативно-розшуковими підрозділами ДПС України та Донецькою обласною прокуратурою.