Суд зобов’язав відкрити справу проти адвоката Порошенка за звинувачення на адресу опозиції

Печерський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань України порушити кримінальну справу проти адвоката екс-президента Петра Порошенка за звинувачення на адресу “Опозиційної платформи – за життя” (ОПЗЖ) у втручанні в американські вибори.

Про це повідомив у четвер депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

“Суд зобов’язав Держбюро порушити справу проти адвоката Порошенка [Ігоря Голованя] за спробу звинуватити ОПЗЖ у втручанні в американські вибори”, – написав він у Facebook, опублікувавши постанову суду. Справа має бути порушена за статтею про незаконне втручання в діяльність депутатів ОПЗЖ і завідомо неправдиві заяви.

“Тепер адвокату екс-президента самому доведеться відповідати на запитання слідчого. Як бачите, спроби “відмазати” клієнта незаконними методами завжди призводять до зворотного результату. А що стосується ОПЗЖ, то ця партія завжди відстоювала інтереси українського народу і ніколи не втручалася в американські вибори, на відміну від політичних пройдисвітів режиму Порошенка”, – написав Кузьмін.

Раніше представники ОПЗЖ заявили про те, що мають відомості про причетність Порошенка до співпраці з колишнім американським лідером, демократом Бараком Обамою. Йдеться про корупційні схеми з виведення з України в офшори понад $100 млрд. Тоді Головань, захищаючи свого клієнта, у відповідь на ці звинувачення заявив про втручання ОПЗЖ в кампанію з виборів у США на користь республіканця Дональда Трампа проти демократа Джо Байдена.