Суд заарештував в Дубневича 100 тисяч доларів і 100 тисяч євро

Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у заволодінні 93 млн гривень Укрзалізниці.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

“Вищий антикорупційний суд заарештував кошти народного депутата України IX скликання, підозрюваного в заволодінні понад 93 млн гривень коштів ПАТ Укрзалізниця”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за рішенням ВАКС заарештовано понад 100 тисяч доларів і більш як 100 тисяч євро, які були вилучені у народного депутата під час обшуків. Всі ці кошти арештовані на термін судового слідства і розгляду справи в суді.

Постанова може бути оскаржена в суді апеляційної інстанції протягом п’яти днів з моменту його оголошення.

У САП нагадали, що в квітні 2020 року НАБУ завершило розслідування справи Ярослава Дубневича. Слідство вважає, що екс-нардеп разом ще з вісьмома людьми організував схему, за якою філія Центр забезпечення виробництва ПАТ Укрзалізниця протягом грудня 2015 – березня 2017 років здійснив закупівлю стрілочної продукції за істотно завищеними цінами.

Протягом січня – лютого 2019 року в цій справі було повідомлено про підозру восьми особам: голові правління – генеральному директору виробника стрілочної продукції, першому заступнику генерального директора виробника стрілочної продукції; директору фіктивної компанії-переможця торгів, директору компанії-посереднику, трьом співробітникам і колишньому заступнику керівника Філії Центр забезпечення виробництва ПАТ Укрзалізниця.

У жовтні 2019 року, після надання Верховною Радою згоди, було повідомлено про підозру і обрано запобіжний захід Дубневичу.

Досудове розслідування у справі завершено, йде ознайомлення з матеріалами справи, після чого обвинувальний акт буде направлений у ВАКС для розгляду по суті.

Як повідомлялося, НАБУ і СБУ розслідують кілька кримінальних проваджень, в яких фігурують посадовці Укрзалізниці та компанії братів Дубневичів. Зокрема, про розкрадання газу на суму понад 1,4 млрд гривень.