Влада емірату Дубай оголосила про створення альянсу з розподілу вакцин від COVID-19

Влада емірату Дубай оголосила про створення логістичного альянсу з метою прискорити розподіл двох мільярдів доз вакцин від коронавірусу за програмою COVAХ в країни, що розвиваються, повідомляється в прес-релізі уряду емірату.

“За розпорядженням віце-президента, прем’єр-міністра країни, правителя Дубая Мухаммеда бен Рашида Аль Мактума і на підтримку ініціативи ВООЗ і її зусиль, спрямованих на справедливий розподіл вакцини від COVID-19 за програмою COVAX в 2021 році, емірат Дубай запускає нову світову ініціативу, до якої будуть залучені авіакомпанія Emirates, портовий оператор Dubai Ports World, аеропорти Дубая і міжнародне гуманітарне містечко Дубая, для перевезення, зберігання і оперативного розподілу вакцини по світу”, – йдеться в повідомленні.

Як наголошується в прес-релізі, особливу увагу буде приділено країнам, що розвиваються, чиї жителі найбільш постраждали від пандемії і які стикаються з проблемами в перевезенні і розподілі медичних препаратів.

За словами виконавчого директора авіаліній Emirates Ахмеда бен Саїда Аль Мактума, кожен учасник Альянсу володіє набором певних логістичних можливостей, які разом з розвиненою інфраструктурою Дубая дозволяють створити комплексне вирішення проблеми розподілу вакцин.

“Я впевнений, що наші можливості дозволяють нам приймати і зберігати партії вакцин у великих обсягах і протягом 48 годин доставляти їх в будь-яку точку світу”, – заявив він.