У США заявили про плани скорегувати стратегію оборони і ядерну доктрину

Адміністрація США має намір внести зміни в оприлюднену в 2018 році Стратегію національної оборони (СНО) і ядерну доктрину.

Про це 2 лютого заявила кандидат на пост першого заступника міністра оборони США Кетлін Хікс.

Висунута на пост президентом США Джо Байденом Кетлін Хікс зазначила, що рекомендувала б переглянути або скорегувати СНО. Вона додала, що варто враховувати характер загроз.

Хікс має намір оцінити, звідки виникають основні загрози національній безпеці, а також підхід Сполучених Штатів до ведення бойових дій. Як вона пояснила, буде проведена оцінка змін обстановки в плані безпеки, визначені пріоритетні цілі і завдання оборони.

«Ядерне стримування є наріжним каменем національної безпеки Америки, поки існують ядерні загрози», – цитує слова Кетлін Хікс Bloomberg.

Хікс зазначила, що викликом для США є Китай, де триває військова модернізація, і Росія.

Раніше в січні Росія і США змогли домовитися про продовження Договору про стратегічні наступальні озброєння (ДСНВ) до 5 лютого 2026 року. В рамках ДСНВ передбачається скорочення сторонами їх ядерних потенціалів.

26 січня Президент Росії і США Володимир Путін і Джо Байден провели першу телефонну розмову, в ході якої обговорили долю ДСНВ.