Росія вислала албанського дипломата

Росія в якості відповіді вислала співробітника посольства Албанії в Москві.

Йому наказано покинути країну протягом 72 годин, повідомляє МЗС РФ в понеділок, 8 лютого
Зазначено, що сьогодні посол Албанії Арбен Газіоні був запрошений в МЗС Росії, де йому була вручена нота Міністерства про оголошення персоною нон ґрата першого секретаря посольства Албанії в Москві Йоніди Дрогу.

“Цкй крок зроблений російською стороною у відповідь на рішення Албанії вислати з країни під абсолютно надуманим приводом першого секретаря посольства Росії в Тирані”, – підкреслили в МЗС РФ.

Відомство Сергія Лаврова розглядає дії албанської сторони “як провокацію з метою набрати політичні очки в умовах розпочатої в Албанії виборчої кампанії, підіграти антиросійським силам на Заході і заручитися їхньою підтримкою”.

У Москві вважають, що дії Тирани суперечать запевненням Албанії про прагнення розвивати дружні відносини, “фактично відсувають перспективу подолання застою у двосторонніх справах”.

“Така непослідовність гідна жалю”, – резюмували в МЗС РФ.

Раніше влада Албанії оголосила персоною нон ґрата російського дипломата Олексія Кривошеєва, пославшись на недотримання ним діючих у країні обмежень у зв’язку з коронавірусом.

Минулого тижня Росія оголосила персонами нон ґрата трьох співробітників посольств Швеції, Польщі й Німеччини через їхню участь в акціях у Москві і Санкт-Петербурзі 23 січня на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Росіяни вважають, що це не відповідає їхньому дипломатичному статусу.