Проект перебудови стадіону Металург засекретили

Спортивний директор “Кривбасу” Тарас Стретович розповів про перебудову стадіону “Металург” у Кривому Розі.

“Відразу було зрозуміло, що ремонт фасаду зруйнованого стадіону – це марна трата грошей, відмивання коштів. Після виборів жителі міста звернули увагу на це народних депутатів, і вони відреагували.

Поїхали на зустріч до губернатора і розповіли, що нерозумно витрачати на ремонт фасаду, а діти і далі не можуть нормально займатися. Тому губернатор прийняв рішення припинити реконструкцію.

Спортдиректор Кривбасу: Проект перебудови стадіону Металург ніде не можна знайти. Все засекречено

Роботи по реконструкції хочуть зробити за півтора року, щоб до серпня 2022-го стадіон був готовий. Якраз до початку нового сезону.

Проект ніхто не бачить, його ніде не можна знайти. Все засекречено, мені тільки вдається якусь інформацію отримати через особисті зв’язки. А так в публічному просторі нічого не вивішено. Паспорти об’єкта немає біля будівництва.

Знаю, що будуть руйнувати повністю західну трибуну – там буде прес-ложа, будуть будуватися два нових зали в підтрибунних приміщеннях. А східна трибуна – там буде тільки другий поверх. За планом там хочуть залишити основу, опорні стіни”, – сказав Стретович в коментарі ua-football.

Нагадаємо, що реконструювати арену доручив Президент України Володимир Зеленський. Стадіон повинен відповідати всім критеріям УПЛ і УАФ. На це витратять майже 733 млн грн.

В ході реконструкції кількість місць на арені скоротиться з 30 000 до 16 750.