Сформована делегація України для Форуму ОБСЄ

Президент Володимир Зеленський сформував делегацію для участі в переговорах на Форумі ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки.

Про це повідомляє прес-служба ОП.

“Утворити делегацію України для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи, створеної відповідно до Договору про звичайні збройні сили в Європі, та Консультативної комісії з відкритого неба, створеної відповідно до Договору з відкритого неба (січень – грудень 2021 року, м.Відень, Республіка Австрія)”, – сказано в указі Зеленського.

Главою делегації став постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк, його заступниками стали начальник Головного управління військового співробітництва та верифікації ВСУ Леонід Голопатюк і зампостпреда при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

Крім того, членами делегації є заступник директора Департаменту з питань безпеки, оборони, діяльності органів юстиції та запобігання корупції, начальник Управління з питань оборонної політики Секретаріату Кабміну Анатолій Горбач, головний консультант – заступник головного інспектора відділу контролю за діяльністю військових формувань Інспекції з питань контролю за діяльністю військових формувань департаменту з питань національної безпеки і оборони Офісу Президента Сергій Коваленко, представник Міноборони в Постійному представництві України при міжнародних організаціях у Відні Володимир Приходько.

До складу делегації також включений начальник відділу реалізації Договору Відкрите небо управління верифікації Головного управління військового співробітництва та верифікації ВСУ Віктор Рижак і начальник цього управління Володимир Собора.

Нарешті, експертами делегації є радник Департаменту міжнародної безпеки МЗС Ігор Березкін, експерт СБУ Сергій Левченко, а також директор Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі НАН України Михайло Попов і старший науковий співробітник Інституту космічних досліджень НАН України та Державного космічного агентства України Сергій Чорний.

У свою чергу міністру закордонних справ дозволено залучати для забезпечення роботи делегації радників, експертів, технічних представників. Йому також доручено затвердити вказівки делегації.