“Шахтар” обурився відсутністю Каштру серед номінантів на нагороду від УАФ

Директор з футболу донецького Шахтаря Даріо Срна висловив своє здивування відсутністю в списку претендентів на номінацію «найкращий тренер України» наставника «гірників» Луїша Каштру.

Картинки по запросу "срна каштру"

На думку Срни, УАФ таким чином висловлює неповагу до заслуг португальського фахівця і до Шахтаря.

«Не знаю, хто приймав це рішення, але при всій повазі до Рябоконя і Скрипника, містер Каштру з результатами минулого року мав бути як мінімум номінований на звання кращого. Шахтар під керівництвом Каштру в 2020 році став чемпіоном з рекордним відривом у 23 очки від другого місця, вийшов в півфінал Ліги Європи, не кажучи вже про дві перемоги над Реалом в Лізі чемпіонів.

Останнім тренером, хто з українським клубом обігравав Реал, був великий тренер в історії України – Лобановський. Тому я не розумію, як можна було не включити Каштру в список кращих тренерів.

Це просто неповага до Шахтаря, до спортивного принципу. Який взагалі футбол в минулому році дивилися організатори з УАФ?», – цитує слова Срни видання Terrikon.com.

Крім того, прес-служба “гірників” відреагувала на відсутність Каштру в списку претендентів на приз, опублікувавши список досягнень португальського фахівця.

“Досягнення Луїша Каштру 2020 році:

– чемпіон України (з рекордним відривом у +23 бали);

– півфінал Ліги Європи;

– єврокубкова весна.

Але тренер не в топ-3 за версією УАФ. Ви серйозно?” – написано у Twitter “Шахтаря”.

Нагадаємо, що в список номінантів на звання кращого тренера були включені Мірча Луческу, Віктор Скрипник та Олександр Рябоконь. Переможця визначатимуть на церемонії «Футбольні зірки України-2020», яку Українська асоціація футболу має намір провести 15 лютого в онлайн-форматі.