Лідера грузинської опозиційної партії ЄНР затримали силовики

У Грузії силовики штурмували приміщення, в якому перебував лідер найбільшої опозиційної партії Єдиний національний рух Ніка Мелія, і затримала його.

Про це у вівторок, 23 лютого, повідомляє Ехо Кавказу.

Зазначається, що в ході затримання використовувалися спецзасоби, зокрема, сльозогінний газ.

Штурм стався близько 7:30 за місцевим часом. Наразі спецоперація закінчилася, поліція виходить з приміщення. В офісі пошкоджені двері і деякий інвентар. Кілька прихильників опозиції потребують медичної допомоги.

Минулого тижня суд у Тбілісі ухвалив заарештувати Ніку Мелію, змінивши йому запобіжний захід із застави на арешт. Він звинувачується в організації та керівництві насильницькими діями на акції протесту перед будівлею парламенту, а також участі в ній – у справі про заворушення 20 червня 2019, також відомих як “ніч Гаврилова”. Тоді в країні спалахнули масові протести, спровоковані спробою депутата російської Думи Сергія Гаврилова сісти в крісло голови парламенту Грузії.

На наступний день після рішення суду Георгій Гахарія подав у відставку з посади прем’єр-міністра. Він розповів про розбіжності з правлячою командою щодо виконання рішення суду щодо Ніки Мелії.