United Airlines заплатить Мін’юсту США 49,5 млн дол

Авіакомпанія United Airlines погодилася виплатити 49,5 млн доларів в обмін на зняття кримінальних звинувачень і відмову цивільних позовів у справі про шахрайство з контрактами на перевезення міжнародної пошти.

United Airlines in trouble again: Puppy dies on flight after attendant  insists it is placed in overhead locker

Про це заявили в Міністерстві юстиції США. У відомстві уточнили, що авіакомпанія «протягом кількох років надавала неправдиву інформацію про доставку вантажів Поштової служби США (USPS), приймаючи за це мільйони доларів в якості оплати».

В рамках угоди, Міністерство юстиції погодилося не порушувати кримінальну справу проти авіакомпанії.

За даними влади США, United Airlines звільнила співробітника, відповідального за створення шахрайської схеми і найняла зовнішніх юридичних і бухгалтерських консультантів для перевірки звітності та дотримання умов державних контрактів.

Авіакомпанія також буде надавати річний звіт до Мін’юсту США.

Представники авіаперевізника вітали досягнення угоди, заявивши, що «виправили процедури», до яких виникли нарікання, і «сподіваються обслуговувати Поштову службу в майбутньому».

У Мін’юсті уточнили, що шахрайство відбувалося в період з 2012 по 2015 роки.

У 2019 році, 22,1 млн доларів погодилася виплатити Міністерству юстиції США авіакомпанія American Airlines, яка була викрита в наданні невірної звітності про перевезення пошти.