Корвет ВМС” Вінниця “перетвориться на музей-Таран

Корвет-корабель Військово-морських сил ЗСУ Вінниця перетвориться на музей.

Таке рішення прийняв міністр оборони України Андрій Таран, повідомляється на сайті військового відомства в суботу, 27 лютого.

Зазначено, що зараз опрацьовується питання передачі корвета як музейного предмета до філії Національного військово-історичного музею України – Центральний військово-морський музей.

Корабель, побудований 45 років тому, в форматі державно-приватного партнерства планують розмістити на 8-му причалі Миколаєва.

Корвет ВМС України перетворять на музей

“Створення на базі бойового судна музейної експозиції дозволить перетворити його в один із потужних центрів військово-патріотичного виховання молоді. Тут популяризують традиції українського військового флоту, а причал стане одним з центрів туризму міста-корабелів”, – зазначив міністр оборони.

У Міноборони наголосили, що таким чином буде збережений для історії один з останніх представників корветів проекту 1124 як зразок кораблебудування 70-х років минулого століття.

Корвет Вінниця – багатоцільовий корабель прибережної дії. Спущений на воду в 1976 році. Виконував завдання в акваторії Чорного моря. У складі ВМС ЗС України брав участь у багатьох багатонаціональних навчаннях.