Байден: США планують надати вакцини від COVID-19 Мексиці

Президент США Джо Байден на переговорах з мексиканським колегою Андресом Мануелем Лопесом Обрадором має намір обговорити питання відправки американських вакцин від коронавірусу в Мексику.

Про це Байден заявив журналістам на початку переговорів, які проходять у понеділок у віртуальному форматі.

“Ми збираємося поговорити про це”, – сказав Байден, відповідаючи на відповідне запитання. Трансляцію з Білого дому вели американські новинні телеканали.

Звертаючись під час зустрічі до мексиканського колеги, Байден також підкреслив важливість співпраці двох країн, зазначивши, що “США і Мексика сильніші”, коли вони разом.

У понеділок прес-секретар Білого дому Джен Псакі, відповідаючи на регулярному брифінгу на питання про те, чи розгляне Вашингтон можливий запит Мексики про надання препаратів, підтвердила позицію попередніх американських властей, заявивши, що країна не буде ділитися вакцинами від коронавірусу з іншими державами, поки всі американці не отримають щеплення.

Колишній президент США Дональд Трамп 8 грудня минулого року підписав указ, що забороняє забезпечувати вакциною від коронавірусу інші країни раніше американців.

З кінця грудня 2020 року в Мексиці йде вакцинація від коронавірусу. До теперішнього часу влада використовувала 2,45 млн доз для захисту медиків і літнього населення.