Microsoft почала примусово встановлювати актуальне оновлення на комп’ютери

Microsoft почала примусово встановлювати актуальне оновлення на комп’ютери під управлінням Windows.

Про це повідомляє видання Bleeping Computer.

Згідно з матеріалами компанії, Microsoft запустила процес оновлення комп’ютерів до Windows 10 версії 20H2. Апдейти встановлять поверх великої кількості версій операційних систем, термін обслуговування яких наближається до кінця. Розгортання оновлень відбувається поступово, процес управляється за допомогою машинного навчання. «Ми збільшуємо кількість пристроїв, які наближаються до завершення обслуговування для автоматичного оновлення до Windows 10 версії 20H2», – уточнюється в повідомленні корпорації.
Також в компанії пояснили, що процес розгортання оновлень має поетапний характер, щоб забезпечити «розумний і безпроблемний» перехід користувачів на нові версії ОС. Згідно з планом Microsoft, найближчим часом будуть оновлені Windows 10 версій 1809 1909 році, а також Windows Server версії 1909.

«Microsoft зазвичай починає процес розгортання оновлень на основі машинного навчання за кілька місяців до дати закінчення обслуговування ОС, щоб забезпечити достатньо часу для безперешкодного процесу переходу», – пояснив директор компанії по обслуговуванню Windows Джон Кейбл (John Cable). Перед оновленням операційна система повідомить користувача.