У Львівській області 28 березня знову відбудуться вибори

В неділю, 28 березня, на Львівщині відбудуться проміжні вибори депутатів Глинянської міської ради Львівського району, Лопатинської селищної ради Червоноградського району і Козівської сільської ради Стрийського району у п’ятьох багатомандатних виборчих округах.

Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів, пише Depo.Львів.

За її словами, відповідні територіальні виборчі комісії завершили реєстрацію кандидатів у депутати. Загалом зареєстровано 23 кандидатів, які позмагаються за 6 депутатських мандатів.

За два депутатські мандати Глинянської міської ради позмагаються 9 кандидатів: четверо у багатомандатному виборчому окрузі №4 і п’ятеро у багатомандатному виборчому окрузі №7.

За два депутатські місця в Лопатинській селищній раді поборються 10 кандидатів: семеро у багатомандатному виборчому окрузі №3 і троє у багатомандатному виборчому окрузі №7.

Окрім того, 4 кандидати в депутати Козівської сільської ради зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі №6. В цьому окрузі, відповідно до постанови Козівської сільської ТВК від 30 грудня 2020 року, буде визначено два депутатські мандати.

Зоряна Павлів також навела деякі статистичні дані місцевих виборів 28 березня на Львівщині. Так, за її словами, 15 із зареєстрованих кандидатів є чоловіками – це 65%. Переважна більшість – 22 із 23-х – є самовисуванцями. Наймолодший із зареєстрованих (26-річний Володимир Пітлик) і найстарший (63-річний Володимир Федун) кандидують у Лопатинську селищну раду. Щоправда вони не конкурують між собою, оскільки балотуються в різних округах.