Названо мобільні додатки, які збирають найбільше персональних даних

Серед популярних мобільних додатків найбільший обсяг персональних даних збирає соціальна мережа Facebook.

Про це свідчить дослідження фахівців з кібербезпеки компанії pCloud.

Мобільні додатки збирають персональні дані з пристроїв користувачів з кількох причин. Це допомагає розробникам додатків відстежувати проблеми, виправляти помилки і покращувати їх роботу. Але також ці дані використовуються і в інших цілях, наприклад, для показу цільової реклами.

Експерти pCloud проаналізували обсяг інформації, що збирається найбільш популярними мобільними додатками. Лідером за обсягом зібраних даних стала соціальна мережа Facebook, додаток якої використовує інформацію про ваше місцезнаходження, контакти, історії пошуку на пристрої і в веб-браузері, а також іншу інформацію.

У першу десятку додатків, які запитують доступ до найбільш повної інформації з пристроїв користувачів, також увійшли Instagram, Kiarna, Grubhub, Uber, Uber Eats, eBay, Just Eat, Linkedin і Twitter.

Експерти відзначають, що збирають персональні дані компанії можуть ділитися ними з третіми особами. Наприклад, YouTube передає 42% особистих даних, які можуть використовуватися для формування реклами іншими брендами. Instagram Facebook передає 79% даних, а Facebook – 57%.