Прес-секретар Зеленського потрапила в новий міжнародний скандал

Прес-секретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель посперечалася з американським економістом шведського походження, старшим науковим співробітником Atlantic Council Андерсом Аслундом і тепер він вимагає вибачень.

Зазначається, що суперечка зав’язалася в коментарях до твіту Мендель, у якому вона запостила посилання на свою статтю для американського аналітичного центру Atlantic Council про те, що Володимир Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігархові, пише depo.ua.

Твіт Мендель

Аслунд запитав у Мендель, чи дійсно будь-кому, адже український президент жодного разу критично не висловився про олігарха Ігоря Коломойського, якому, зокрема, приписують вплив на Зеленського

“Справді? Він може назвати Коломойського? Кинути виклик олігархам – це взагалі нічого не означає. Головна проблема – це Коломойський. Може Володимир Зеленський так сказати? Або він все ще міцно із ним пов’язаний? Чому всі ці маріонетки Коломойського досі його депутати?”, – написав Аслунд.

Ослунд потролив Мендель

Мендель відповіла, що Аслунд, очевидно, пише це під впливом “старих наративів дезінформації”, а також тому, що його “звільнили”.

“Містере Аслунд, я дуже розчарована, що на вас так сильно вплинули занадто старі наративи дезінформації. Сподіваюся, ви говорите, спираючись на якісну аналітику, а не тільки через те, що вас звільнили ( зі наглядової ради “Укрзалізниці”)”, – відповіла прес-секретарка українського президента.

Мендель образила Ослунда

Аслунд попросив уточнити, про що саме йде мова, говорячи під “наративами дезінформації”, а також попросив вибачитися, якщо прес-секретарка президента не зможе привести приклад висловлювань Зеленського про Коломойського.

“Які “старі наративи дезінформації”?! Я прочитав всі заяви Володимира Зеленського. Сказав він коли-небудь публічно хоч одне негативне слово про Коломойського? (Всі ми знаємо, який він шахрай.) Ні. Будь ласка, надайте докази зворотного або приберіть свій неприйнятний твіт!”, – відповів Аслунд.

Ослунд вимагає вибачень від Мендель

“Я був би вдячний за відповідь або, бажано, за вибачення. Ворушіться!”, – додав він.

Ослунд наполягає на вибаченях від Мендель

Також до дискусії підключився австрійський економіст і керівник ініціативної групи з євроінтеграції Південних Балкан Гюнтер Фелінгер.

“Будь ласка, міс Мендель, особисті образи не заміна обговоренням, заснованим на фактах. Будьте професійною та майте повагу – як представникам президента і слід поводитися”, – написав він.

Фелінгер присоромив Мендель

Як відомо, 4 березня вийшла стаття прес-секретарки президента Юлії Мендель для американського аналітичного центру Atlantic Council, в якій вона написала про боротьбу Володимира Зеленського з олігархами, як виконання його передвиборчих обіцянок.

Зауважимо, що Мендель і раніше була не дуже обережною у своїх висловлюваннях в інтернеті, через що не раз потрапляла у трагікомічні ситуації.