В Україні планують відремонтувати та побудувати 150 мостів

За програмою «Великого будівництва» Державне агентство автомобільних доріг (Укравтодор) у 2021 році планує збудувати, реконструювати чи відремонтувати 150 мостів.

Про це повідомив Укравтодор у Facebook.

Зазначається, що один із ключових об’єктів, на якому роботи вже почалися, – міст через Хаджибейський лиман на Одещині. Це одна з найскладніших ділянок на шляху до Одеси по автошляху М-05. Міст був збудований у 1997 році; у 2007 році було проведено його перший капітальний ремонт.

Нині тривають роботи з капітального ремонту лівої сторони мосту, а по відремонтованій правій стороні рух було відкрито 23 серпня 2020 року, нагадали в Агентстві.

«На завершальному етапі – бетонування залізобетонної плити прогонової будови лівої частини мосту», – сказано у повідомленні.

Очікується, що вже у травні 2021 року міст буде повністю оновлено та розширено до 3 смуг руху в кожен бік. Тобто, після ремонту автотранспорт рухатиметься через Хаджибейський лиман по шести смугах: три – у напрямку Києва та три – у напрямку Одеси.

Національна програма відновлення мостів працює з 2020 року. Торік завдяки їй на державних дорогах було відремонтовано 158 штучних споруд, зазначили в Укравтодорі.