Зеленський призначив керівника Центру протидії дезінформації

Президент Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко головою Центру протидії дезінформації. Відповідний указ він підписав у п’ятницю, 2 квітня.

Лисенко заявила, що центр створений з метою протидії загрозам національній безпеці і національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами і кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

“Центр має стати надійним щитом для громадян і держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни і спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання громадською думкою”, – сказала Лисенко.

Подання Центру протидії дезінформації заплановано на 6 квітня. Глава Офісу президента Андрій Єрмак представляє роботу центру представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Зеленский назначил руководительницу Центра противодействия дезинформации

Довідка: Поліна Лисенко в 2015 році закінчила магістратуру в КНУ імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук.

У 2013 – 2015 роках працювала на посаді молодшого юриста в приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора НАБУ. До березня 2020 обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу генпрокурора. Також працювала керівником проекту з розвитку судової гілки влади і міжнародного співробітництва Офісу простих рішень і результатів.

Має подяку від директора ФБР США за спільну успішну операцію Офісу генпрокурора і ФБР. З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Укрзалізниці.