Номер телефону Цукерберга потрапив у Мережу через витік даних

Номер телефону засновника компанії Facebook Марка Цукерберга потрапив в мережу разом з особистими даними ще 533 мільйонів користувачів платформи.

Главу Facebook Марка Цукерберга хотят допросить в сенате США. И не только -  BBC News Русская служба

Раніше видання Business Insider повідомило, що особисті дані і телефонні номери 533 мільйонів користувачів Facebook з 106 країн виявилися у вільному доступі в інтернеті.

За його даними, цю інформацію опублікували на хакерському форумі, вона, таким чином, безкоштовно доступна “будь-кому, хто володіє елементарними навичками роботи з даними”. Серед іншого, в мережі виявилися дані більше 32 мільйонів користувачів із США, понад 28 мільйонів – з Саудівської Аравії, а також майже 10 мільйонів користувачів з Росії. Йдеться в тому числі про повних іменах, локаціях, датах народження та інших відомостях.

Як повідомляє газета, на витік даних Цукерберга увагу звернув один з користувачів Twitter. У своєму акаунті він опублікував скріншот з форуму, на якому вказані особисті дані засновника Facebook.

“Що стосується витоку даних 533 мільйонів чоловік – іронія в тому, що, на жаль, Марк Цукерберг теж серед них. Раз журналісти не можуть домогтися заяви від Facebook, може, їм варто зателефонувати йому на особистий номер?” – пише видання.

Компанія Facebook і однойменна соціальна мережа була заснована в 2004 році Марком Цукербергом. Штаб-квартира знаходиться в Каліфорнії. Facebook, крім месенджера WhatsApp, володіє рядом інших популярних сервісів, таких як Messenger і Instagram.