Суд виніс рішення щодо скасування запобіжного заходу позаштатному агенту НАБУ Шевченку

Колегія Апеляційного суду винесла рішення щодо скасування запобіжного заходу позаштатному агенту НАБУ Євгенію Шевченку.

Адвокати Шевченка просили суд винеси рішення про скасування арешту.

Про це повідомляє Телеграм-канал PavlovskyNews у понеділок, 5 квітня. Відомо, що Євген Шевченко підозрюється правоохоронними органами у створенні приватної армії та незаконних постачаннях зброї.

На відео, яке було опубліковано в Телеграм-каналі, Шевченко заявив, що рішення суду його влаштовує, через те, що, за його словами, для нього важливо не потрапити в СІЗО. Він вважає рішення колегії Апеляційного суду хорошим результатом.

“Адвокат Шевченка Тарас Безпалий заявив нашому Телеграм-каналу, що у звинувачення немає доказів провини його підзахисного. Підозра базується на самій підозрі, уточнив адвокат”, – повідомляє PavlovskyNews.

Відомо, що в ході розслідування правоохоронцями було встановлено, що агент НАБУ Євген Шевченко і колишній народний депутат Семен Семенченко були організаторами схеми постачання. В цей момент в рамках цієї кримінальної справи про підозру повідомлено не тільки Шевченку, а й Андрію Рогозі. Останній фігурує у кількох кримінальних провадженнях та журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов’язаних з “Укроборонпромом”. Обом фігурантам повідомлено про підозру за частиною 2 статті 333 Кримінального кодексу України

На брифінгу СБУ силовики заявили, що колишній нардеп Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко могли переправляти з РФ озброєння, яке збувалося українським підприємствам за завищеними цінами. Також в силовому відомстві допускають, що в ПВК, організовану колишнім нардепом, вербувалися українці, які проходили підготовку на території енергогенерувальної компанії “Центренерго” в Київській області.

Керівник ГУ СБУ в Києві та Київській області Олег Головаш повідомив, що саме інкримінують колишньому народному депутату України Семену Семенченку та агенту НАБУ Євгену Шевченку. За словами Головаша, Семенченко був фактично організатором, керівником і безпосередньо складав трудові контракти та договори. За даним правопорушенням йому повідомлено про підозру.

Що стосується другого фігуранта – Шевченка, то він шукав “інвесторів” і займався постачанням військової амуніції, спеціального спорядження, технічних засобів і боєприпасів. Йому також повідомлено про підозру.

Також повідомлялося, крім шести підозр, які були повідомлені фігурантам даної справи, будуть і інші підозри. “Підозри ще будуть, тому що нами призначений ряд досліджень і експертиз. Будуть оголошуватися підозри іншим представникам цього незаконного збройного формування”, – заявив Головаш.

25 березня стало відомо, що СБУ викрили підготовку воєнізованого збройного формування та постачання військових товарів з РФ. Так звану “приватну військову компанію” нібито могли організувати колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкій публіці, як “позаштатний агент НАБУ”.