На території Румунії стався землетрус магнітудою 4,6

На території Румунії 9 квітня стався землетрус магнітудою 4,6. Епіцентр поштовхів зафіксували за 130 кілометрів від кордону з Україною.
Про це повідомив Головний центр спеціального контролю.

Так, поштовхи зафіксували о 21:36 за Києвом. Джерело підземних поштовхів розташоване в районі гір Вранча на глибині 75 кілометрів.

Сейсмологи вважають такий землетрус відчутним, однак зазначають, що він не загрожує населенню. Водночас поштовхи могли відчувати люди в приміщеннях південно-західної частини Одеської області, особливо на верхніх поверхах будівель.

Цій країні характерна підвищена сейсмічна активність. Її епіцентр розташований у регіоні Вранча — на стикуванні Південних (румунських) та Східних (українських) Карпат.

Магнітуда землетрусів у цій зоні може сягати 8 балів. Через близькість до українського кордону підземні поштовхи можуть бути відчутними в Чернівецькій та Одеській областях.

За даними Головного центру спеціального контролю, протягом 2020 року в районі гір Вранча зареєстрували низку землетрусів. Найбільші сталися 31 січня, 11 березня, 25 квітня, 2 червня з магнітудами 5,1; 4,4; 4,9 та 4,4 відповідно.