Суд виправдав скандальних суддів КСУ Ірину Завгородню та Ігоря Сліденка

Нещодавно суд виправдав скандальних суддів КСУ Ірину Завгородню та Ігоря Сліденка.

Відповідне рішення виніс Голосіївський районний суд Києва.

Про це інформує пресслужба НАЗК.

Суддя Алла Слободянюк зазначила, що Завгородню та Сліденка не можна притягувати до адміністративної відповідальності у справі щодо конфлікту інтересів. Причина – вони мають імунітет та повинні бути виправданими.

Слободянюк зазначила, що судді подали на розгляд Великої Палати КСУ заяви про самовідвід. У НАЗК наголосили, що наявність відповідної заяви не дає підстав для участі у винесенні рішення.

Після розголосу про конфлікт інтересів Завгородня та Сліденко не заявляли про самовідвід, як цього вимагає закон України.

Також Слободянюк додала, що до адміністративної відповідальності суддів притягнути неможливо. КСУ є колегіальним органом, рішення ухвалюються більшістю голосів.

У НАЗК зауважили, що суддів КСУ взагалі неможливо притягнути до адміністративної відповідальності в разі голосування за рішення КСУ в умовах конфлікту інтересів.

Наприкінці вересня 2020 року Голосіївський суд запевняв про те, що до адміністративної відповідальності можна притягнути навіть керівника КСУ.

Зазначимо, що на початку лютого поточного року керівник НАЗК Олександр Новіков склав два адмінпротоколи щодо Завгородньої та Сліденка. У їх діях Національне агентство з питань запобігання корупції зафіксувало конфлікт інтересів.