Вилучено рекордну партії амфетаміну: десятьом фігурантам оголошено підозри – поліція

У результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили 120 кг готового амфетаміну, близько 500 кг фенілнітропропену та понад три тонни прекурсорів, з яких зловмисники планували виготовити більше двох тонн психотропів.

Як повідомив Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, у результаті масштабної спецоперації правоохоронці затримали учасників злочинної групи. Вони займалися виготовленням та розповсюдженням психотропної речовини в особливо великих розмірах на території держави.

Правоохоронці провели обшуки на території Дніпропетровської, Київської та Черкаської областей, а також у місті Києві.

Встановлено, що зловмисники на базі промислового підприємства у місті Дніпро облаштували лабораторію з виготовлення амфетаміну. Уже готову продукцію розповсюджували через п’ять Інтернет-крамниць за допомогою сервісу поштових відправлень або шляхом так званих «кладів».

За результатами проведених обшуків за місцем проживання наркоділків, у їх автомобілях та місцях схрону заборонених речовин поліцейські вилучили понад 120 кілограмів готового амфетаміну, близько 500 кілограмів фенілнітропропену та понад три тонни прекурсорів, з яких зловмисники планували виготовити більше двох тонн психотропів.

Крім того, виявили обладнання для виготовлення амфетаміну, декілька одиниць вогнепальної зброї, а саме пістолети, автомати та велику кількість набоїв, гроші в національній та іноземній валюті, комп’ютерну техніку, банківські картки, нотатки про кількість збутих заборонених речовин та записи про переміщення по банківських рахунках грошей, а також автомобілі преміум класу.

Наразі десятьох фігурантів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За погодженням із прокуратурою їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12-ти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Проводяться заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до злочинної діяльності.