США готові ввести санкції проти суверенного боргу Росії

Адміністрація президента США Джо Байден готова ввести нові санкції проти Росії у відповідь на неправомірні дії, включаючи злом SolarWinds і спроби зірвати вибори в США.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на джерела. Штрафні заходи можуть бути оголошені вже 15 квітня.

За інформацією The New York Times, нові санкції повинні торкнутися і суверенного боргу РФ.

“Санкції будуть жорсткіше, ніж попередні спроби покарати Росію за втручання у вибори, вони можуть бути націлені на суверенний борг країни”, – пише видання.

Газета нагадує, що в лютому радник президента з національної безпеки Джейк Салліван попереджав, що “це будуть не просто санкції”, вони будуть включати “поєднання видимих ​​і невидимих ​​інструментів”.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що нові обмежувальні заходи можуть торкнутися близько 10 російських представників і 20 юридичних осіб. Не виключено, що США оголосять про висилку з країни близько 10 російських представників, включаючи дипломатів.

Тим часом видання Politico повідомляє, що в новий список санкцій не потраплять обмеження щодо газопроводу “Північний потік – 2”. Незважаючи на те, що Байден назвав “Північний потік – 2” “поганою угодою для Європи”, він бажає зміцнити відносини США з Берліном, який лобіює у Вашингтоні продовження будівництва газопроводу, пояснює Politico.