Нардеп від “Слуг” приватизував частину військового полігону

Понад 20 об’єктів на території Яворівського полігону нардеп Петруняк здобув у власність в 2014 році.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні, оприлюдненому в ефірі програми “Еспресо.tv”.

Журналісти з’ясували, що, згідно з офіційним реєстром речових прав та декларації, Євгену Петруняку, народному депутату від “Слуги народу”, належать кілька відпочинкових будиночків та один житловий, конюшня, сарай, пральня, навіть два туалети. Всього – 20 об’єктів на території військового містечка № 39, яке в народі називають Млинки.

Це майно парламентар (тодішній адвокат) надбав у травні 2014-го, тобто у час, коли країна оговтувалась від анексії Криму та збирала до купи сили, аби протистояти російським агресорам.

У місцевій квартирно-експлуатаційній частині розповіли, що спір за це майно триває вже понад десять років, – розповідає Ірина Прийма, юристконсульт Яворівської КЕЧ. Її організація судиться з місцевим мисливсько-рибальським господарства “Майдан”, яке незаконно оформило за собою цей шмат полігону.

Свого часу Петруняк-адвокат представляв інтереси МРГ у суді з Міністерством оборони. Відтак клієнт виявився нездатним оплатити Петруняку його послуги, і “Майдан” віддав йому частину теж незаконно захопленої землі.

Журналісти роблять логічний висновок: відкритий доступ на секретний військовий об’єкт приватних осіб викличе недовіру з боку наших західних союзників, які активно беруть участь в навчаннях на Яворівському полігоні. Адже секретний режимний об’єкт тепер може стати прохідним двором для диверсантів Російської Федерації.