Партія соціалістів Молдови вимагає відставки Майї Санду

Партія соціалістів Молдови вимагає відставки президента Майї Санду, написав колишній глава держави Ігор Додон в Facebook.

За словами екс-президента, партія вважає пані Санду учасницею антинаціональної і антиконституційної змови.

«Партія соціалістів вважає, що Майя Санду особисто брала участь в антинаціональній і антиконституційній змові проти нашої країни і її народу. Ми вимагаємо відставки Майї Санду і проведення дострокових виборів президента Республіки Молдова», – написав пан Додон.

Партія розцінює «як конституційний переворот з метою встановлення в Молдові режиму зовнішнього управління в інтересах зарубіжних кураторів» рішення Конституційного суду, прийняте під тиском. Соціалісти висловили нинішньому складу Конституційного суду недовіру і вимагали відставки трьох його членів на чолі з головою Домнікою Маноле.

Нагадаємо, 15 квітня КС Молдови дозволив президенту країни Майї Санду розпустити парламент. Приводом для розпуску суд визнав той факт, що парламент не зумів сформувати уряд протягом трьох місяців.

Попередній уряд Молдови пішов у відставку 23 грудня 2020 року. Зараз всі міністри працюють з приставкою «в. о.». Перша спроба призначити нового прем’єра була зроблена 11 лютого, але провалилася.