Макрон заявив, що країни Заходу не допустять нових військових операцій на території України

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що країни Заходу не допустять нових військових операцій на території України.

Про це він сказав в інтерв’ю CBS News.

Як зазначив Макрон, концентрація російських військ на українському кордоні неприйнятна і “Росії необхідно провести деескалацію”.

За його словами, необхідно посилити дипломатичний порядок денний, “а США, Європа, всі ми повинні бути дуже ясними щодо Росії”.

“Ми ніколи не допустимо нових військових операцій на українській землі, і ми повинні знайти спосіб заслужити довіру в цьому відношенні”, – сказав він.

При цьому він заявив, що Франція підтримає санкції проти Росії у випадку вторгнення в Україну. “Це єдиний спосіб заслужити довіру. Я думаю, що санкції самі по собі недостатні, але санкції – це частина пакету”, – заявив Макрон.

“Я думаю, що те, що сталося кілька років тому, коли в Україну було здійснено вторгнення, це не провал дипломатії, це відмова нашого колективного авторитету по відношенню до Росії. І я думаю, що коли ми проводимо червоні лінії, ми повинні домогтися поваги до них”, – сказав він.

Нагадаємо, що напередодні відбулася зустріч Макрона і президента України Володимира Зеленського, в ході якої сторони обговорили загострення ситуації на Донбасі і стягування Росією своїх військ до українських кордонів.

Глава французької держави має намір найближчим часом провести переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.