У Мінську заявили про готовність Білорусі бути майданчиком для контактної групи щодо Донбасу

Білорусія готова як і раніше надавати майданчик для роботи контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі і вважає відеоформат неефективним.

Про це заявив заступник держсекретаря Радбезу Білорусі Володимир Арчаков у неділю в ефірі телеканалу “Білорусь-1”.

“Що стосується Донбасу, ми як і раніше висловлюємо впевненість в тому, що вирішити питання можна виключно дипломатичними заходами. Республіка Білорусь не бачить альтернативи Мінським угодам – у всякому разі, інших немає, – сказав Арчаков. – Ми як і раніше готові надавати майданчик для роботи контактної групи, тому що відеоформат перетворюється на якусь практично марну телевізійну виставу”. Він підкреслив, що Мінськ завжди дотримувався і дотримується “мирних шляхів вирішення абсолютно будь-яких протиріч”.

Він зазначив також, що з українського боку звучать останнім часом некоректні висловлювання. “Хочу висловити таку думку, що українська сторона могла б себе вести в нашому відношенні і підкорятися. Тому що лунають крики, що ми тут мало не збираємося вторгатися в Україну, – зазначив Арчаков. – Я ніколи не повірю, що українські військові або спецслужби настільки некомпетентні, щоб не відрізнити шум лісовоза від руху колони бронетанкової техніки”. Він ще раз підкреслив, що, “незважаючи ні на що Білорусь готова в будь-якому форматі взяти участь у врегулюванні конфліктної ситуації, що виникає і загострюється”.