Клуби-учасники нової Суперліги будуть виключені з усіх турнірів УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) назвав санкції, які застосують до учасників Суперліги. Про це йдеться в заяві організації в понеділок, 19 квітня.

“Зміни, пов’язані з даним проектом клуби будуть виключені з домашніх чемпіонатів, а також турнірів на міжнародному рівні. Гравці цих команд не зможуть представляти свої збірні”, – йдеться в заяві.

У свою чергу, на сайті Суперліги йдеться, що нове утворення спробує вирішити питання мирно:

“Клуби-засновники з нетерпінням чекають можливості провести дискусії з УЄФА і ФІФА і приступити до спільної роботи над досягненням найкращих результатів для нової Ліги і футболу в цілому. Формування Суперліги відбувається під час пандемії і посилення нестабільності в існуючій економічній моделі європейського футболу. Клуби ж Суперліги протягом останніх років ставили перед собою мету підвищувати якість і інтенсивність існуючих змагань протягом кожного сезону і створювати формат для регулярних змагань провідних клубів і гравців”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 команд з трьох країн: англійські Ліверпуль, Манчестер Сіті, Манчестер Юнайтед, Арсенал, Челсі і Тоттенхем, іспанські Атлетіко, Барселона і Реал, а також італійські Мілан, Інтер і Ювентусна приєдналися до Суперліги.