Журналісти опублікували розслідування щодо статків Коломойського в США

Журналісти американської газети Pittsburgh Post-Gazette опублікували розслідування про власність олігарха Ігоря Коломойського в США.

У публікації стверджується, що Коломойський володіє 13 сталеливарними заводами, чотирма офісними центрами і готелем в США, все це куплено на виведені незаконним шляхом гроші.

Йдеться про сотні мільйонів доларів, які, як вказують журналісти, були виведені з Приватбанку в кінці 2000-х років незаконним шляхом.

“Коломойський і його партнери придбали майже два десятка об’єктів, в тому числі чотири офісні вежі в центрі Клівленда і готель на 484 номери з видом на набережну, це стало основою його імперії”, – повідомляється в матеріалі.

Автори публікації стверджують, що придбані Коломойським заводи мали низький рівень дотримання техніки безпеки і порушували екологічні норми. До моменту покупки більшість заводів вже були закриті.

Нові докази причетності Коломойського до відмивання грошей передали правоохоронним органам.

Раніше США ввели санкції відносно Коломойського і найближчих членів його сім’ї у зв’язку з його діяльністю на посаді голови Дніпропетровської обладміністрації, яку він займав в 2014-2015 роках. У Вашингтоні заявили, що санкції ввели “за його причетність до серйозної корупції”. Президент України Володимир Зеленський заявив про підтримку санкцій, але РНБО не зробила аналогічні заходи.