Кандидат у канцлери ФРН закликала ЄС до “діалогу і жорсткості” по відношенню до Росії

ЄС повинен виробити загальноєвропейську позицію по відношенню до Росії та інших країн, при цьому потрібні одночасно діалог і жорсткість.

З таким твердженням виступила в понеділок співголова “Союзу-90″/”зелених” Анналена Бербок, яка була обрана кандидатом в канцлери ФРН від цієї німецької політичної сили на майбутніх виборах в Бундестаг (німецький парламент).

“Зрозуміло, ми потребуємо ясної загальноєвропейської позиції”, – сказала вона, закликаючи ЄС до проведення “сильної європейської зовнішньої політики”. “Ми бачили, що, якщо буде не вистачати німецького зовнішньополітичного голосу, будь то напруженість в Україні, позиція по відношенню до Росії, будь то проект “Північний потік – 2″ або інші проекти, то Європа буде стерта”, – заявила Бербок. “Для мене це означає, що треба бути ясними по суті, зберігати діалог при одночасній жорсткості”, – заявила кандидат.

Бербок стверджувала, що в сучасному світі “шалено багато викликів і напруженості” і у зв’язку з цим висловила задоволення поліпшенням трансатлантичних відносин.

Раніше в понеділок федеральне правління “зелених” обрало 40-річну Бербок кандидатом в канцлери. Остаточно претендент буде затверджений на з’їзді, який намічений на 11-13 червня. Вибори в Бундестаг відбудуться 26 вересня поточного року.